دفترچه کارشناس رسمی دادگستری 1403

دانلود دفترچه راهنمای ثبت نام آزمون کارشناسان رسمی دادگستری (کانون کارشناسان) سال 1403 👇 لینک ثبت نام در پایین

دانلود دفترچه کارشناس رسمی دادگستری 1403

ثبت نام آزمون کارشناس رسمی دادگستری 1403

دفترچه راهنمای ثبت نام آزمون متقاضیان اخذ پروانه کارشناسی رسمی دادگستری سال 1403 کانون کارشناسان، در سایت سنجش منتشر شد. داوطلبان ثبت نام کارشناس رسمی دادگستری کانون کارشناسان، می توانند با مراجعه به درگاه اینترنتی سازمان سنجش و آموزش کشور به نشانی www.sanjesh.org ضمن مطالعه دفترچه راهنما و اطلاع از شرایط نسبت به ثبت نام اقدام کنند. تاریخ برگزاری آزمون کارشناس رسمی دادگستری 1403 روز جمعه 21 دی 1403 خواهد بود.

کتاب کارشناسی رسمی دادگستری راه و ساختمان

سوال داری؟ مشاوره رایگان بپرس 👇

لطفاً برای تکمیل این فرم، جاوا اسکریپت را در مرورگر خود فعال کنید.
رشته

آموزش ثبت نام آزمون کارشناس رسمی دادگستری 1403

این ویدئو آموزش 0 تا 100 ثبت نام آزمون کارشناس رسمی دادگستری 1403 (کانون کارشناسان) می باشد. با آرزوی موفقیت برای تمام شما مهندسان عزیز در آزمون پیش رو.

ثبت نام آزمون شورای عالی کارشناسان رسمی دادگستری

کلاس کارشناس رسمی دادگستری

…::: مطلب پیشنهادی: نحوه مطالعه کارشناس رسمی دادگستری (راهنمــــای جامع) :::…

صفر تا 100 آزمون کارشناس رسمی دادگستری ۱۴۰۳

در این ویدئو در همه چیز در مورد آزمون کارشناس رسمی دادگستری در سال 1403 را برای شما عزیزان توضیح داده‌ایم.

آزمون کارشناس رسمی دادگستری راه و ساختمان

آزمون کارشناس رسمی دادگستری راه و ساختمان یکی از آزمون‌های مهم در حوزه مهندسی است که توسط کانون کارشناسان دادگستری و مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران قوه قضائیه برگزار می‌شود. این آزمون به منظور انتخاب و تأیید صلاحیت کارشناسانی است که توانایی ارائه نظرات تخصصی در زمینه‌های مختلف مهندسی راه و ساختمان را دارند.
آزمون کارشناس رسمی دادگستری در رشته راه و ساختمان شامل دو مرحله کتبی و شفاهی است. مرحله کتبی شامل سوالات تخصصی در زمینه‌های مختلف مهندسی راه و ساختمان مانند طراحی سازه‌ها، تحلیل سازه‌ها، مصالح ساختمانی، مدیریت ساخت و ساز، مقررات ملی ساختمان و … می‌باشد. مرحله شفاهی نیز شامل مصاحبه‌ با کارشناسان و بررسی توانایی‌های عملی و تجربی داوطلبان است.
رشته‌های مجاز برای شرکت در آزمون کارشناس رسمی دادگستری راه و ساختمان عبارتند از: 

مهندسی عمران
(همه گرایش ها به جز آب، محیط زیست و نقشه برداری)
عمران مهندسی تکنولوژی عمران
مهندسی معماری معماری مهندسی تکنولوژی معماری
مهندسی راه و ساختمان مهندسی و مدیریت ساخت تکنولوژی معماری
مهندسی تکنولوژی ساختمان مهندسی ساختمان مهندسی راهداری
مهندسی تکنولوژی راه سازی مهندسی مدیریت پروژه

برای قبولی در آزمون کارشناس رسمی راه و ساختمان شما باید از منابع معتبر و جامع استفاده کنید. در همین راستا کتاب کارشناسی رسمی دادگستری راه و ساختمان با عنوان راه و ساخت کارشناس رسمی که توسط موسسه روبون منتشر می‌شود می‌تواند گزینه‌ای مناسب باشد. این کتاب هم برای داوطلبان آزمون کارشناس رسمی دادگستری معماری و هم داوطلبان آزمون کارشناس رسمی دادگستری عمران مناسب است. چون تمام مباحث مربوط به داوطلبان این دو رشته را پوشش می‌دهد. 

کارشناس رسمی دادگستری معماری

کارشناس رسمی دادگستری معماری ، به عنوان همکار دستگاه قضایی، در مسائل حقوقی مربوط به ساخت و ساز ایفای نقش می‌کند. یعنی با تکیه بر دانش و تخصص خود در زمینه معماری، قوانین و مقررات ملی ساختمان و همچنین طرح‌های تفصیلی و جامع شهری، به مراجع قضایی و سایر مراجع ذیصلاح کمک می‌کند تا بتوانند بهترین تصمیمات را بگیرند. از جمله وظایف کارشناس رسمی دادگستری معماری می‌توان به ارائه نظر کارشناسی در خصوص الزامات قانونی و ضوابط و مقررات ملی ساختمان، بررسی و اظهارنظر پیرامون نقشه‌های معماری و همچنین ارزیابی و برآورد املاک و مستغلات از نظر طراحی و ساخت  اشاره کرد. برای اینکه بتوانید به عنوان کارشناس رسمی دادگستری در رشته معماری فعالیت کنید باید در آزمون کارشناس رسمی شرکت کنید و در دو مرحله‌ی کتبی و شفاهی نمره‌ی قبولی کسب کنید. 

کارشناس رسمی دادگستری عمران

اگر مدرک تحصیلی شما در رشته‌ی عمران و زیرمجموعه‌های آن می‌باشد و واجد شرایط لازم هستید، می‌توانید در آزمون کارشناس رسمی دادگستری شرکت کرده و در صورت قبولی، به عنوان کارشناس رسمی دادگستری عمران فعالیت کنید. در این صورت شما صلاحیت نظر دادن در پرونده‌های حقوقی مربوط به عمران را پیدا کرده و می‌توانید با دستگاه قضایی در این حوزه همکاری کنید. برای اینکه پرونده‌ها و اختلافات مربوط به ساخت و ساز به شکل عادلانه حل و فصل شوند، نیاز است که جزئیات فنی آنها به شکل تخصصی بررسی و موشکافی شوند. این کار وظیفه‌ی کارشناس رسمی دادگستری عمران است. 

قبولی در آزمون کارشناس رسمی دادگستری

در این ویدیو در مورد شرایط قبولی در آزمون کارشناس رسمی دادگستری را برای شما توضیح دادیم.

منابع آزمون کارشناس رسمی دادگستری

در این ویدئو صفر تا 100 تمام منابع آزمون کارشناس رسمی دادگستری 1403 را بطور کامل برای شما مهندسان عزیر توضیج دادیم.

افراد متقاضی برای گرفتن پروانه کارشناس رسمی دادگستری، باید در آزمون مربوطه شرکت کنند. این آزمون رسمی، بر طبق مندرجات دفترچه به دو صورت شفاهی و کتبی (تستی) برگزار می شود. دروس امتحانی آزمون کارشناس رسمی دادگستری، شامل دو بخش عمومی و تخصصی است و دروس عمومی میان همه رشته ها مشترک است. دروس عمومی این آزمون، در ارتباط با قوانین و مقرراتی در زمینه کارشناسی رسمی دادگستری است. در ادامه به معرفی این منابع می پردازیم.

  • آیین نامه اجرایی قانون کارشناسان رسمی دادگستری
  • قانون کانون کارشناسان رسمی دادگستری مصوب ۱۳۸۱/۰۱/۱۸
  • ماده ۱۸۷ قانون برنامه سوم توسعه اقتصادی
  • مواد مرتبط با کارشناسی در قوانین آیین دادرسی مدنی و کیفری

آیین نامه اجرایی ماده ۱۸۷ قانون برنامه سوم توسعه اقتصادی مصوب ۱۳۹۷/۱۱/۲۷ رئیس قوه قضائیه

شرایط قبولی در آزمون کارشناس رسمی دادگستری

همان طور که اشاره شد، افراد متقاضی برای دریافت پروانه کارشناس رسمی دادگستری، باید در آزمون کارشناس رسمی دادگستری شرکت کنند. حداقل نمره قبولی در آزمون کارشناس رسمی دادگستری، نمره 60 از 100 است. قبولی در آزمون کتبی به معنی قبولی صد در صد نیست و داوطلب بعد از گرفتن نمره قبولی باید در مصاحبه حضوری شرکت کند. فرد داوطلب بعد از قبول شدن در مصاحبه حضوری، باید این مراحل را پشت سر بگذراند.

  • حضور در دوره کارآموزی
  • مراسم تحلیف و اتیان سوگند
  • اخذ پروانه کارشناس رسمی

آزمون کارشناس رسمی دادگستری

آزمون کارشناس رسمی دادگستری چیست؟ در دنیای قضات، برای صدور حکم درباره مسایل تخصصی از کمک افراد کارشناس استفاده می شود تا قضاوت عادلانه ای انجام شود. این افراد قبل از شروع کار باید در آزمون کارشناس رسمی دادگستری شرکت کنند تا شرایط لازم برای داوری را داشته باشند. این آزمون دو یا سه سال یک بار، توسط سازمان سنجش و آموزش کشور در وزارت دادگستری، برای گزینش کارشناسان رسمی دادگاه ها انجام می شود. در حقیقت سازمان سنجش و آموزش هر سال با انتشار یک اطلاعیه، زمان برگزرای این آزمون را به اطلاع متقاضیان می رساند. در صورتی که قصد شرکت در این آزمون را دارید تا انتهای این مطلب همراه ما باشید.

شرایط شرکت در آزمون کارشناس رسمی دادگستری

شرکت در آزمون کارشناس رسمی دادگستری مانند همه آزمون ها، دارای شرایط خاصی است. به طور کلی برای ثبت نام در این آزمون، دو دسته شرایط عمومی و اختصاصی وجود دارد و افراد باید تمامی این شرایط را داشته باشند.

  • شرایط عمومی

شرایط عمومی ثبت نام در این آزمون برای تمام افراد و همچنین تمامی رشته ها شغلی یکی است. افرد داوطلب برای شرکت در این آزمون حداقل باید مدرک کارشناسی و همچنین 5 سال سابقه کار مرتبط با رشته تحصیلی خود داشته باشند. این شرط، اصلی ترین شرط برای شرکت در این آزمون رسمی است. در ادامه سایر شرایط عمومی برای شرکت در آزمون کارشناس رسمی دادگستری را مورد بررسی قرار می دهیم.

داشتن تابعیت ایرانی نداشتن سوء پیشینه ارائه گواهی عدم اعتیاد
داشتن حداقل 25 سال سن داشتن تعهد به اصل نظام و قانون اساسی ارائه کارت پایان خدمت یا گواهی معافیت
از سربازی در زمان گرفتن پروانه کارشناسی رسمی
داشتن سلامت جسمانی پایبند به قوانین جمهوری اسلامی پایبند بودن به دین اسلام یا یکی از ادیان مورد
قبول در قانون اساسی
عدم محکومیت به انفصال دائم از شغل کارشناسی
  • شرایط اختصاصی

به جزء شرایط عمومی که به آنها اشاره شد، افراد متقاضی شرکت در آزمون کارشناس رسمی دادگستری، باید واجد شرایط اختصاصی هم باشند. در ادامه مهم ترین شرایط را شرح می دهیم.

  • متقاضی باید حداقل دارای مدرک کارشناسی از دانشگاه های معتبر باشد. فرد متقاضی فقط می تواند در رشته تحصیلی خود، تقاضای ثبت نام کند، مگر این که شرایط استثنایی داشته باشد.
  • از زمان گرفتن مدرک کارشناسی باید 5 سال گذشته باشد و همچنین متقاضی باید در زمینه رشته تحصیلی خود 5 سال سابقه کاری داشته باشد.
  • فرد متقاضی نباید در همان رشته یا رشته دیگر، کارشناس رسمی باشد. مثلاً اگر در این زمان کارشناس رسمی قوه قضاییه است، این امکان را ندارد تا به عنوان کارشناس رسمی دادگستری فعالیت داشته باشد. این امر فقط در شرایطی امکان پذیر است که قبل از ادای سوگند و گرفتن پروانه کارشناسی، اقدام به باطل کردن پروانه قبلی کرده باشد.

فرد متقاضی باید بومی استانی باشد که قرار است در آزمون آن شرکت کند.

کسب پروانه آزمون کارشناس رسمی دادگستری

شرایط کسب پروانه آزمون کارشناس رسمی دادگستری را در سال 1402 در این ویدئو بررسی کردیم.

رشته های آزمون کارشناس رسمی دادگستری

افرادی که قصد شرکت در آزمون کارشناس رسمی دادگستری سال 1403 را دارند، باید به دقت رشته های مورد نظر این آزمون را بررسی کنند. متقاضیان ابتدا باید به طور کامل این رشته ها را مطالعه کنند و با اطلاع از شرایط آنها، اقدام به ثبت نام و انتخاب رشته کنند. افراد متقاضی در صورتی که رشته تحصیلی آنها با رشته های موجود در دفترچه راهنمای آزمون، هماهنگی داشته باشد، می توانند در آزمون شرکت کنند. حوزه فعالیت کارشناس رسمی دادگستری تنوع بالایی دارد و به این ترتیب داوطلبان در بسیاری از رشته ها، اجازه شرکت در آزمون را دارند. در ادامه به معرفی این رشته ها می پردازیم.

امور مالی گروه مهندسی آب گروه دارویی و پزشکی امور نقلیه
گروه ارزشیابی اموال منقول گروه کشاورزی گروه فنی و صنعتی گروه هنری
گروه ساختمان سازی و راهسازی گروه امور عمومی و اداری گروه ایمنی و حوادث

وظایف کارشناس رسمی دادگستری چیست؟

کارشناس رسمی دادگستری فردی است که پس از قبولی در آزمون کارشناس رسمی دادگستری، می تواند به عنوان کارشناس رسمی دادگستری کار کند. هنگامی که قاضی در یک پرونده در مورد یک موضوع تخصص ندارد، کارشناس رسمی به او نظر تخصصی می دهد. به این ترتیب وظیفه کارشناس رسمی دادگستری، ابتدا حضور در محلی است که برای اظهار نظر توسط دادگاه تعیین شده است. سایر وظایف کارشناس رسمی دادگستری شامل موارد زیر می شود.

  • کارشناس رسمی باید در زمینه تخصصی خود اظهار نظر کند و گزارش خود را به صورت کتبی به دادگاه ارائه دهد.
  • کارشناس نباید گزارش های ارائه شده را از بین ببرد و باید تا 5 سال از آنها نگهداری کند.
  • کارشناس باید با توجه به دانش خود اظهار نظر کند و همچنین از هر گونه جانب داری پرهیز کند.

کارشناس وظیفه دارد در مواقعی که قاضی جلسه تعیین می کند، در محل مقرر حضور داشته باشد.

3.7 3 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
2 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
مریم

سلام و ارادت
آزمون کارشناس رسمی جزوه باز هست؟