آیا داشتن پروانه کارشناس رسمی شغل محسوب می شود؟
کارشناس رسمی دادگستری به عنوان فردی متخصص و مورد تأیید قانون، نقشی کلیدی در دعاوی حقوقی ایفا میکند. این شخص با قبولی در آزمون کارشناس رسمی توانسته اعتبار لازم برای ارائهی نظر تخصصی در مسائل حقوقی را به دست آورد. در واقع دریافت پروانه کارشناس رسمی، نشاندهندهی صلاحیت علمی و حرفهای فرد است. اما آیا داشتن پروانه کارشناس رسمی به تنهایی به معنای داشتن یک شغل است؟ ما در موسسه آموزشی روبون در ادامه به این سوال پاسخ میدهیم.
آیا کارشناس رسمی یک شغل است؟
یکی از سوء تفاهماتی که در این زمینه وجود دارد این است که داوطلبان مدرک کارشناس رسمی را با مدرک وکالت اشتباه میگیرند. در حالی که در قانون کارشناس رسمی دادگستری کانون وکلا و مرکز کارشناسان رسمی ذکر شده که برای امر وکالت و صرفا وکالت، داوطلب نباید مشاغل دولتی داشته باشند. اما در حوزهی کارشناس رسمی دادگستری چه در مرکز و چه در کانون وکلا چنین قانونی وجود ندارد. چون در واقع کارشناس رسمی یک شغل نیست، بلکه یک حرفه محسوب میشود.
…::: مطلب پیشنهادی: درآمد کارشناس رسمی دادگستری چقدر است؟ :::…
آیا با مدرک کارشناس رسمی میتوانیم شغل دولتی داشته باشیم؟
این مدرک مانند مدرک پروانه نظام مهندسی است. یعنی با داشتن آن شما از حضور در مشاغل دولتی منع نمیشوید. پس شما میتوانید در هر حرفهای چه خصوصی و چه دولتی مشغول هستید، مدرک کارشناس رسمی دادگستری را هم کسب کرده و بتوانید با نظرات کارشناسی خود به حل پروندههای حقوقی کمک کنید.
…::: مطلب پیشنهادی: بهترین رشته برای شرکت در آزمون کارشناس رسمی دادگستری چیست؟ :::…
آیا با پروانه وکالت میتوانیم شغل دوم داشته باشیم؟
با دریافت پروانه وکالت شما صرفا مجوز فعالیت به عنوان وکیل را کسب میکنید و همزمان با دریافت این مدرک، اجازهی فعالیت در سایر مشاغل دولتی و خصوصی را نخواهید داشت و اگر در هنگام دریافت مدرک وکالت، شغل دیگری دارید، باید آن را واگذار کنید.
مطالب مرتبط:
- مزایای اخذ پروانه کارشناس رسمی
- منابع آزمون کارشناس رسمی دادگستری راه و ساختمان
- شرایط شرکت در آزمون کارشناس رسمی دادگستری
- مراحل گزینش کارشناس رسمی دادگستری
- تفاوت آزمون کارشناس رسمی دادگستری با نظام مهندسی
- تاریخ برگزاری آزمون کارشناس رسمی دادگستری