بنر مقاله قبولی مشروط نظام مهندسی

در این بعد از انتشار نتایج آزمون نظام مهندسی توسط دفتر مقررات ملی ساختمان، خیلی از مهندسین قبول مشروط شدن و سوال پیش آمده که قبولی مشروط نظام مهندسی یعنی چه؟ چیکار بکنیم؟ ما در موسسه آموزشی روبون، بعنوان ارائه دهنده جامع ترین کلیدواژه آزمون نظام مهندسی در کشور، در این پست قصد داریم تا قبولی مشروط نظام مهندسی را بصورت کامل برای شما توضیح بدیم تا جوابگوی تمام سوالات شما مهندسین عزیز باشه. تا انتها همراه ما باشید.

قبولی مشروط نظام مهندسی مهر ۱۴۰۲

 

 

قبولی مشروط نظام مهندسی چیست؟

قبولی مشروط در آزمون نظام مهندسی، یعنی داوطلبی که نمره‌ی قبولی قطعی (۵۰ درصد) را کسب نکرده است، اما بسیار نزدیک به حد نصاب است، می‌تواند با گذراندن دوره‌های آموزشی، پروانه اشتغال به کار مهندسی را دریافت کند. در سال‌های اخیر در آزمون نظام مهندسی، داوطلبانی که نمرات ۴۸ و ۴۹ را کسب کرده‌اند، مشمول قبولی مشروط شده‌اند. یعنی آنها با گذراندن دوره‌ی آموزشی جبرانی، می‌توانند پروانه کار مهندسی را دریافت کنند. تعداد این دوره‌ها برای داوطلبانی که نمره‌ی ۴۹ کسب کرده‌اند یک و برای آنهایی که ۴۸ گرفته‌اند دو دوره می‌باشد.

دوره‌های آموزشی جبرانی توسط دانشگاه‌های معتبر کشور که دارای مجوز نظام مهندسی هستند برگزار می‌شود و پس از پایان آن گواهی‌نامه‌ای به داوطلب داده می‌شود که باید آن را در زمان مشخص به نظام مهندسی ارائه کرده و پروانه کار را کسب کند. نکته‌ی مهمی که باید به آن توجه کنید این است که مدت زمان اعتبار این گواهی‌نامه کمتر از مدرک قبولی در آزمون نظام مهندسی است و پس از دریافت آن تنها چند ماه فرصت دارید تا برای دریافت پروانه کار اقدام کنید.

مزایای قبولی در آزمون نظام مهندسی

قبولی در آزمون نظام مهندسی مزایای زیادی برای داوطلبان دارد. چه از نظر شغلی و حرفه‌ای و چه از نظر فردی و جایگاه اجتماعی. در ادامه به برخی از این مزایا اشاره می‌کنیم.

مزایای شغلی و حرفه‌ای قبولی در این آزمون شامل موارد زیر می‌شود:

  • دریافت پروانه کار پایه ۳:

    پروانه کار پایه ۳ به مهندسان اجازه می‌دهد تا در رشته‌ی خود در هر یک از شاخه‌های «طراحی، اجرا و نظارت» فعالیت کنند. با داشتن پروانه کار پایه ۳، مهندسان می‌توانند در شرکت‌های مهندسی به عنوان کارشناس مشغول به کار شوند و یا خود اقدام به تاسیس شرکت مهندسی کنند. همچنین این گواهی لازمه‌ی دریافت پروانه‌ی پایه ۲ و ۱ می‌باشد.

  • دریافت مجوز ثبت شرکت:

    برای ثبت شرکت مهندسی، داشتن پروانه کار پایه ۳ الزامی است. بنابراین، با قبولی در آزمون نظام مهندسی، مهندسان می‌توانند شرکت مهندسی ثبت کنند و به صورت مستقل به حرفه‌ی خود بپردازند.

  • مشارکت در پروژه‌های مختلف به عنوان کارشناس نظام مهندسی:

    سازمان نظام مهندسی، پروژه‌های ساختمانی را به مهندسان دارای پروانه اشتغال به کار ارجاع می‌دهد. بنابراین شما با داشتن پروانه کار، می‌توانید در پروژه‌های مختلف ساختمانی به عنوان کارشناس نظام مهندسی مشارکت کنید و یا خود مسئول اجرای پروژه شوید.

اما همانطور که گفتیم قبولی در آزمون نظام مهندسی از نظر فردی‌هم مزایای زیادی برای شما دارد که برخی از آنها عبارتند از:

  • به روز شدن اطلاعات:

    آزمون نظام مهندسی، شما را با آخرین استانداردها و ضوابط ساختمانی آشنا می‌کند چون سوالات آن بر اساس آخرین تغییرات و مباحث مقررات ملی ساختمان و آیین‌نامه‌های مربوطه طراحی می‌شوند. بنابراین، تلاش برای قبولی در این آزمون به مهندسان کمک می‌کند تا دانش و مهارت‌های خود را به روز کنند و در حرفه‌ی خود موفق‌تر باشند.

  • افزایش اعتبار در جامعه‌ی مهندسی:

    داشتن پروانه اشتغال به کار نظام مهندسی، اعتبار مهندسان را در جامعه‌ی مهندسی افزایش می‌دهد. این موضوع باعث می‌شود تا فرصتهای بیشتری در اختیار شما قرار گیرد.

  • افزایش درآمد:

    تمام مواردی که گفته شد در نهایت باعث می‌شود که شما بتوانید درآمد بیشتری از حرفه‌ی مهندسی داشته باشید. دریافت پروانه کار، ثبت شرکت و فرصتهای بیشتر برای فعالیت باعث می‌شوند که شما از نظر موقعیت مالی پیشرفت کنید و درآمد خود را افزایش دهید.

حد نصاب قبولی آزمون نظام مهندسی

همانطور که می‌دانید آزمون نظام مهندسی هر ساله برای رشته‌های معماری، عمران، مکانیک، برق، ترافیک، شهرسازی و نقشه‌کشی برگزار می‌شود و متقاضیان با قبولی در این آزمون می‌توانند پروانه کار اخذ کنند.

حدنصاب قبولی آزمون نظام مهندسی ۵۰ درصد کل است. یعنی داوطلبان باید حداقل ۵۰ درصد از کل سوالات را صحیح پاسخ دهند تا بتوانند قبول شوند. توجه داشته باشید که این آزمون نمره منفی دارد. یعنی به ازای هر  سه سوالی که اشتباه پاسخ داده ‌شود، نمره‌ی یک پاسخ صحیح حذف می‌شود. بنابراین، داوطلبان باید با دقت کافی به سوالات پاسخ دهند و از جواب دادن به صورت تصادفی پرهیز کنند.

بهترین کتاب برای قبولی در آزمون نظام مهندسی

بهترین کتاب برای قبولی در آزمون نظام مهندسی، کتابی است که بتواند تمامی سرفصل‌های آزمون را به طور جامع و کامل پوشش دهد و با زبانی روان و قابل فهم، مفاهیم را به داوطلبان آموزش دهد. همچنین، این کتاب باید شامل سوالات آزمون‌های سال‌های گذشته باشد تا داوطلبان با نحوه‌ی طرح سوالات آشنا شوند و بتوانند در آزمون عملکرد بهتری داشته باشند.

با این توضیحات یکی از بهترین کتاب‌های موجود برای قبولی در آزمون نظام مهندسی، کتاب ۸۰۲۰ است که توسط انتشارات روبون منتشر شده است. این کتاب در دو بخش 8020 عمران (اجرا و نظارت) و 8020 معماری (اجرا و نظارت) در دسترس شما مخاطبان عزیز است و شما می‌توانید در فروشگاه آنلاین روبون آن را خریداری کنید. کتاب ۸۰۲۰ تمام سوالات سالهای گذشته‌ی آزمون نظام مهندسی را پوشش می‌دهد و به صورت مبحث به مبحث دسته‌بندی شده است.

سایت روبون منابع مفید دیگری‌هم در اختیار شما داوطلبان عزیز قرار داده از جمله پاسخ‌یاب روبون و کلیدواژه روبون که مطالعه‌ی آنها می‌تواند احتمال قبولی شما را تا حد زیادی افزایش دهد. با مراجعه به فروشگاه وبسایت روبون می‌توانید تمام این منابع را مشاهده کنید.

 

مطالب مرتبط:

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
12 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
mahsa

سلام
با تشكر از مجموعه خوب روبون
دوره هاي قبولي مشروط نظام مهندسي در كجا برگزار ميگردد؟

مدیریت روبون

سلام وقت بخیر

در هر استان مجموعه هایی هستن که زیر نظر نظام مهندسی استان فعالیت میکنن و مجاز به برگزاری این دوره ها هستند به طور مثال در استان البرز دانشگاه آزاد کرج این دوره ها را برگزار میکند.

ندا

سلام تاریخ برگزاری کلاسهای کسر نمره تهران کی هست؟

سجاد

دوره برگزاری دوره جبرانی استان تهران کجا اطلاع رسانی میشه ؟

Meysam

سلام قبولی مشروط در آزمون نظام مهندسی مهرماه لحاظ میشه

Meysam

سلام قبولی مشروط در آزمون مهرماه 1402لحاظ میشود

Meysam

من به نظام مهندسی شهرمون مراجعه کردم گفت هنوز ابلاغیه نیامده شما در جریان نیستید ابلاغیه کی میاد خیلی ممنون

samiraa

برای شرکت در کلاس های جبرانی باید قبلش عضویت نظام مهندسی را داشته باشیم ?